Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kitesurfschool?

De kitescholen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Een goede school onderscheidt zich echter door de kwaliteit te waarborgen op alle vlakken: materialen, lessen, safety, instructeurs en methoden. Uiteraard is het belangrijk dat een school aan is gesloten bij erkende organisaties zoals IKO, VDWS of KNWV. Kitesurf Rockanje is een school die bij alle drie is aangesloten!

De kitesurfscholen zitten op verschillende locaties. Hoe kies ik een goede locatie uit?

Er moet voldoende ruimte zijn om goed te kunnen lessen, zowel op de kant als in het water. Het water moet diep genoeg zijn, wij vinden het belangrijk dat het water tot heuphoogte komt. Op deze manier kun je de oefeningen staand in het water doen. Tijdens het oefenen val je dan niet op een harde bodem. Tevens is het belangrijk dat je op een locatie de auto veilig kan parkeren.

Hoeveel lessen heb ik ongeveer nodig om het kiten onder de knie te krijgen?

De gemiddelde cursist heeft 3 tot 5 lessen nodig om veilig heen en weer te kunnen varen, en kan dan zelfs een sprongetje maken. Je bent dan tevens vaardig genoeg om op dezelfde plek terug te komen waar je bent begonnen.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen is niet gevaarlijker dan elke andere sport. Het is echter wel noodzakelijk om lessen te volgen. En zonder professionele begeleiding gaat dit niet lukken. Het is dus van belang dat je de basistechnieken en veiligheidsaspecten goed onder de knie krijgt.

Welke materialen moet ik aanschaffen?

Als je bij ons les gaat volgen heb je nog geen materialen nodig, Kitesurf Rockanje heeft alles op voorraad in alle maten. Mocht je na het behalen van je certificaat besluiten een eerste set aan te schaffen dan raden wij aan nieuwe materialen te kopen. Er zijn veel soorten, typen en merken vliegers. En elke vlieger heeft andere eigenschappen. Koop daarom jouw vlieger bij een verkooppunt met verstand van zaken, hier kunnen zij jou goed adviseren en natuurlijk geven zij ook goede service en garantie op de aangekochte materialen. Let altijd op bij de aanschaf van tweedehands materialen. Als beginner weet je nog niet alles over de vliegers en als er dan iets mis is heb je nog niet de ervaring om dit te herkennen.

Mocht de aankoop van een eerste set nog te duur zijn dan kan je bij Kitesurf Rockanje ook materiaal huren. Zo kun je rustig uitzoeken welke materialen je wilt kopen en kan je in de tussentijd toch de sport beoefenen! Onze instructeurs kunnen jou ook altijd goed informeren.